Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod

De Weide II - Meerkerk

Vijfheerenlanden - Meerkerk
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Op een groene en waterrijke locatie in Meerkerk, ten zuiden van de bestaande wijk De Weide I, wordt gestart met de ontwikkeling van de duurzame en natuurinclusieve woonwijk De Weide II. Deze kleinschalig en ruim opgezette woonwijk bestaat straks uit 150 energieneutrale woningen in verschillende types, die verdeeld zijn over drie waterrijke en groene deelgebieden.

Dorpse architectuur in De Weide II
Het ontwerp van de woningen in De Weide II is geïnspireerd op de dorpsbebouwing in Meerkerk die door de jaren heen is ontstaan. Landelijk én agrarisch, als die van een buurtschap! Je hebt in het plan straks keuze uit een divers aanbod. De rijwoningen, schuurwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen wisselen elkaar speels af en vormen een gevarieerd straatbeeld. Eenheid in architectuur wordt gecreëerd door herkenbare elementen die terugkomen in de ontwerpen van de woningen, waardoor deze duidelijk familie van elkaar zijn.

Natuurinclusief, biodivers, & klimaatadaptief
De Weide II wordt een heerlijke woonwijk voor alles en iedereen. Er is veel groen en water. Flora en fauna zoals insecten, vogels en vlinders, krijgen alle ruimte. Dat levert niet alleen een mooi plaatje op, het maakt de buurt duurzaam, gezond en aantrekkelijk. Bij de bouw van de energieneutrale woningen wordt slim ingespeeld op klimaatveranderingen. Het aangeplante groen biedt verkoeling tijdens warme dagen, zorgt voor zuurstof, zuivert de lucht en regenwater wordt opgevangen.

Ruimte voor ontmoeten en spelen
“Saamhorigheid” is waar het om draait in De Weide II. Samen wonen, samenkomen, samen ontdekken. Het hart van deze vertrouwde duurzame woonplek vormt de Grote Huisweide. Dit is de plek waar je elkaar ontmoet, waar je bijpraat met je buren en waar kinderen worden uitgedaagd om stap voor stap op ontdekkingsreis te gaan, samen met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Er zijn volop natuurlijke speelplekken; klimbomen, toestellen en verrassende objecten. Een educatieve vlinderroute loopt door de hele wijk heen, net als voet- en fietspaden.

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Weide II - Meerkerk
Start verkoop
2024 (2e kwartaal)
Koopwoningen
105
Type woningen
2-onder-1-kap, Hoekwoning, Overig, Tussenwoning, Vrije kavel, Vrijstaand

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Vijfheerenlanden.

Aanmelden